Tarsoly Egyesület

Társasjáték tábor 2018 - szakmai beszámoló

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület szervezésében, 2018. július 23-27. között 19 gyermek részvételével sikeresen lezajlott a Tarsoly Társasjátékkészítő Tábor.

A társasjátékozás fejleszti a szociális készségeket, a számítógépes játékok világában, a virtuális tér helyett a hagyományos játékok kerülnek előtérbe. Ezért a tábor szakmai tervében megfogalmazott célkitűzés szerint a gyermekek személyiségének gazdagítása, testi és lelki fejlődése érdekében kihasználtuk az élményszerű játék jótékony hatását.

A játék során a gyermek személyiségének fontos elemei alakulnak, formálódnak, miközben az öröm, a szabadság és az izgalmas verseny egyaránt megvalósul. A megélt szerepek, a váratlan szituációk, a szabályjátékok a helyzetfelismerés és döntéshozás képességét erősítik.

Mivel a tábor foglalkozásain a gyermekek saját maguk is készítettek ötletes, logikára vagy ügyességre épülő társasjátékokat, így megvalósulhatott a tábor pedagógiai célja, a munkára nevelés, és a hasznos időtöltésre ösztönzés. A tervezett társasjátékokat sikerült elkészíteni és a gyermekek azokat minden nap végén haza is vihették.

Nagyon sikeres volt a látogatás a Hetedhét Játékmúzeumban. A gyermekek az előre elkészített feladatlap segítségével igazán izgalmas játékként élték meg a múzeumi foglalkozást. Nagyszerű újdonságként fedeztük fel a megújult Réber kiállítást, ahol az egész terem padlóját beborító szőnyegen Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika című meséjéhez kapcsolódó társasjátékot találtunk. S ezt végig is játszottuk a gyermekek nagy örömére.

Az előző évhez hasonlóan, idén is készültek olyan egyedi társasjátékok, amelyeket a gyermekek terveztek és valósítottak meg. Ezek mellett a tábort vezető két pedagógus által előkészített alapanyagokból alkotott társasjátékok is fontos szerephez jutottak.

Valóban gazdagító, vidám hangulatú, mozgalmas gyermektábor volt. Sok segítséget kaptunk a Tarsoly Ifjúságért Egyesület munkatársaitól. A Kavalkád étteremben étkeztetésben részesültünk. A Koronás Park és a Hetedhét Játékmúzeum adta lehetőségek kiaknázásával pedig tovább színesíthettük a tábor életét.

A továbbra kattintva megtekinthető egy válogatás a táborban készült képekről2019 Augusztus

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2019. augusztus 8.

L. Ritok Nóra

grafikusművész

kiállításának megnyitója. 

További információ a klub

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

Partnereink

 

 

   
   
   

 

Galéria

Fel