Tarsoly Egyesület

Aranyember-díj 2020 - átadó

Átadtuk az Aranyember-díjat

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is odaítélésre került az Aranyember-díj. A korábbi években az Díjat a Római Szerződés aláírásának évfordulójához kötve adtuk át március 25-én. Tekintettel azonban a koronavírus járványra és az ebből adódó kormány vészhelyzet intézkedésére az átadó ünnepséget elhalasztottuk. Az átadásra most augusztus 29-én került sor.

Idén Aranyember – díj elismerésben részesült Escher Ilona, dr. Lőrinczy Attila és a Katonai Emlékpark Pákozd- Nemzeti Emlékhely.

 Escher Ilona önkéntesként, társadalmi munkában segítette a Vörösmarty Mihály könyvtár helytörténeti részlegének munkáját, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület irodalmi vetélkedőinek lebonyolítását, aktívan közreműködött az Európa Klub programjainak megszervezésében.

Dr. Lőrinczy Attila a Teleki Gimnázium elismert tanára, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület által szervezett Költőnk és Kora József Attila műveltségi vetélkedő feladatainak összeállítója, zsűri elnöke volt évtizedeken keresztül, több könyve jelent meg, amely az utókor számára is sok érdekes információval szolgál, valamint elismert alpolgármesterként tevékenykedett Székesfehérvár városában.

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely aktív közreműködője  volt az utóbbi években a Tarsoly Ifjúságért Egyesület által szervezett  „A mi Európánk”, illetve a „Hétköznapok Európája” vetélkedőnek, a különböző katonai programokkal, megemlékezésekkel  sokat tesznek  a fiatalok szemléletének alakításában. 

Délelőtt  a Pákozdi   Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhelynek a díjat  Pákozdon a Katonai Emlékparkban adtuk át az Emlékhelyek Napja rendezvény keretében.

Délután pedig a Tarsoly Egyesület Székesfehérvár Fő u. 3. sz. alatti helyiségében adtuk át Escher Ilonának és dr. Lőrinczy Attilának.

Mindkét helyszínen a laudációkat Herczog Edit az Aranyember-díjat odaítélő bizottság elnöke, az egyesület tagja ismertette és adta át Sipos Andrással az egyesület elnökével együtt.

 

Sipos András2020 November

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2020. október 6.

Toma Judit

tart előadást

"Csillagászati érdekességek" címmel.

További információ a klub

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

----

A Költőnk és Kora szakmai program megvalósítását a 2020. évben a 

Magyar Művészeti Akadémia

támogatta.

Partnereink

 

 

   
   
   

 

Galéria

Fel