Tarsoly Egyesület

november 24. - Sipos András

Az életminőség - fejlesztés, mint politikai (választási) program

 

Az életminőség - fejlesztés, mint politikai (választási) programról beszélt Sipos András politológus, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület elnöke a Közéleti klub legutóbbi összejövetelén a Városi Levéltárban.

Az előadó többször hivatkozott Kopp Mária, Skrabski Árpád Magyar lelkiállapot az ezredforduló után című tanulmányára. Ebben fogalmazódik meg, hogy miközben a nyugati társadalmakban az életfeltételek folyamatosan javulnak, az emberek viszont egyre rosszabbul érzik magukat. A kérdés az tette fel az előadó kérdést, hogy a politika, pontosabban a politikai intézményrendszer, a politikai pártok miképpen reagálnak erre, milyen válaszokat adnak az életminőség változásra itt nálunk Magyarországon és persze a világban a különböző szintű politikai rendszerekben. Merthogy – Sipos András szerint – az életminőség problematika nem csak egészségi, szociális, pszichológiai, szociálpszichológiai, stb. kérdés, hanem politikai, a politikai intézményrendszer működésének a kérdése is. Előadásában azt vizsgálta, hogy a politikai pártok programjukban, illetve alap dokumentumaikban miképpen foglalkoztak az életminőség-fejlesztéssel, illetve az erre vonatkozó a gazdasági-versenyből, a technológiai, technikai fejlesztésekből, környezetünk változásaiból adódó hatásokkal. Ennek alapján több idézet hangzott el bemutatva a politikai pártok álláspontját. Az előadás végén élénk eszmecsere alakult ki a témáról a közönség körében.

2024 Június

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       

Emlékezés Tóth Lászlóra

„Tíz évvel ezelőtt hunyt el Tóth László A Szabadművelődési Ház korábbi igazgatója”. c. részt

„Ebből az alkalomból barátai, ismerősei, tanítványai emlékműsort szerveztek  2023. szeptember 16-n Vörösmarty Színházban.

A programról videó felvétel készült, mely megtekinthető itt, valamint a facebookon Ambrus Tibor, Lánczky László, Róka Gyula fotói itt

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2023. október 10. (kedd) 16:00

Vendégünk:

Hudoba György 

Téma:

48 nap alatt a Föld körül 

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

Partnereink

 

 

   
   

 

Galéria

Fel