Tarsoly Egyesület

május 30. - Kordás László

A magyar szakszervezeti mozgalom helyzete 


A szakszervezetek és a magyar kormány viszonyáról beszélgettünk Kordás Lászlóval a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökével.

Azt elemezte az előadó, hogy milyen okai vannak annak, hogy a jelenlegi magyar kormány nem tart fent hivatalos kapcsolatot a legnagyobb szakszervezeti szövetséggel, a MASZSZ-szal. Ez a kormány elsősorban a nagytőke elvárásainak akar megfelelni, azzal, hogy minden igényét kielégíti.

A magyar szakszervezetek szervezettsége az utóbbi egy két évben növekedett, különösen annak következtében, hogy hatásosan léptek fel a dolgozók érdekében. (Utcai tüntetések, útlezárások voltak.) Ma még azonban nem ez nem elég, tovább kell növelni a szervezettséget, a mozgósítási képességet. A nagy szakszervezeti konföderációknak tudni kell együttműködni és együttesen fellépni. Ha ez megvalósul, akkor a jelenlegi magyar kormány kénytelen lesz a tárgyaló asztalhoz ülni és érdemben figyelembe venni a munkavállalók érdekeit. Kordás László azért dolgozik, hogy ez megvalósuljon. 

2024 Április

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     

Emlékezés Tóth Lászlóra

„Tíz évvel ezelőtt hunyt el Tóth László A Szabadművelődési Ház korábbi igazgatója”. c. részt

„Ebből az alkalomból barátai, ismerősei, tanítványai emlékműsort szerveztek  2023. szeptember 16-n Vörösmarty Színházban.

A programról videó felvétel készült, mely megtekinthető itt, valamint a facebookon Ambrus Tibor, Lánczky László, Róka Gyula fotói itt

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2023. október 10. (kedd) 16:00

Vendégünk:

Hudoba György 

Téma:

48 nap alatt a Föld körül 

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

Partnereink

 

 

   
   

 

Galéria

Fel