Tarsoly Egyesület

11-11-11-11

11.11.11.11. – 2023

Köszönjük Varga Levente 10.C és Boross Bíborka  9.A osztályos tanulók közreműködését, Lovász Katalin Igazgató asszony gondolatébresztő beszédét, valamint a tőbbi diák-, és felnőtt emlékező megjelenését, segítségét. Riának és Tibornak köszönjük a megemlékezés rögtönzött beltéri berendezését és a hangosítást. A lélekharang zúgása után felvételről hangzott el Gyóni Géza: "Csak egy éjszakára" című megrázó verse. A résztvevők mécseseket gyújtottak és virágot helyeztek el Gyóni Géza szobránál. Több, mint harmincan emlékeztünk a 105. évfordulón az akkori áldozatokra és azonosulhattunk a szlogennel: Soha többé háborút! 

- A Krajzcáros Alapítvány kezdeményezéséhez csatlakozva az I. István Technikum, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, valamint a TARSOLY Ifjúságért Egyesület már kilencedik alkalommal szervezte közösen a Nagy Háború befejezését felidéző megemlékezést. 

Lovász Katalin, a Székesfehérvári SzC I. István Technikumának igazgatója az alábbiakat mondta:

Sok szeretettel köszöntök minden kedves megemlékezőt a Székesfehérvári Szakképző Centrum I. István Technikum nevében.

Több mint száz évvel ezelőtt, ezen a napon Európába eljött a béke, amelynek beköszöntét négy éve várták a vén kontinens lakói, akik először szembesültek egy mindenkit érintő háborúval. Igen mindenkit, hiszen egy háborúnak nem lehetnek nyertesei csak vesztesei. Sajnos saját szemünkkel láthatjuk a szomszédunkban zajló eseményeket, illetve ismerhettük fel, milyen törékeny a béke a Közel-Keleten. Emberek vesztik el a létbiztonságukat, vagyonukat, házaikat, családtagjaikat, életüket.

Sokan talán úgy gondolják ez minket nem érint, vagy csak a fogyasztási árak meglódulásával hat életünkre. Sajnos nem, hiszen hőseinkre gondolva óhatatlanul eszünkbe jut, milyen kevés kell ahhoz, hogy egy helyinek tűnő konfliktus lángba borítsa a világot.

Hőseinkre, múltunkra emlékezve kell felismerni azt a tényt, hogy a háború soha semmire nem lehet igazi megoldás. Mi itt most a háborúk árnyékában majd egy - egy gyertya meggyújtásával emlékezzünk katonáinkra, hőseinkre, de leginkább  a béke fontosságára.

2024 Április

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     

Emlékezés Tóth Lászlóra

„Tíz évvel ezelőtt hunyt el Tóth László A Szabadművelődési Ház korábbi igazgatója”. c. részt

„Ebből az alkalomból barátai, ismerősei, tanítványai emlékműsort szerveztek  2023. szeptember 16-n Vörösmarty Színházban.

A programról videó felvétel készült, mely megtekinthető itt, valamint a facebookon Ambrus Tibor, Lánczky László, Róka Gyula fotói itt

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2023. október 10. (kedd) 16:00

Vendégünk:

Hudoba György 

Téma:

48 nap alatt a Föld körül 

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

Partnereink

 

 

   
   

 

Galéria

Fel