Tarsoly Egyesület

január 18. - Dr. Cser-Palkovics András

Beszélgetés Dr. Cser-Palkovics Andrással, Székesfehérvár MJV polgármesterével "Politikai pártok arcai Székesfehérváron" témában


A Székesfehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület Közéleti Klubjának vendége volt január 18-án dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere.

A vendéget Sipos András politológus, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület elnöke köszöntötte és beszélgetett el városunk első emberével.

A beszélgetésből kiderült, hogy elsősorban várospolitikusként kapta a meghívást. A polgármesteri tisztség azonban arra kötelezi, hogy valamennyi polgár érdekét képviselje az ősi Alba Regiában.

Dr. Cser Palkovics András családja régi székesfehérvári gyökerekkel rendelkezik.

Általános iskolai tanulmányait a Május 1. Téri Általános Iskolában kezdte meg és ott is fejezte be.

Azután a patinás József Attila Gimnázium következett, majd pedig a Pécsi Állam,- Jogtudományi Egyetem.

Itt végzett jogászként. A diploma megszerzése után a Videotonnál kapott állást, a jogi irodán, ahol sokat tanult tapasztalt kollégáitól.

Édesapja, dr. Cser-Palkovics Ferenc is jogászként dolgozott, több cikluson  keresztül önkormányzati képviselőként tevékenykedett a Vízivárosban.

Neki is köze van természetesen abban, hogy a fiatalembert is vonzotta a várospolitika.

Hamarosan bekapcsolódott ebbe a munkába, és András is önkormányzati képviselő lett. Közben országgyűlési képviselőnek is megválasztották Székesfehérváron.

2010-ben azonban inkább az önkormányzati munka mellett döntött és indult a polgármesteri székért.

Igen fiatalon, 36 évesen megválasztották a székesfehérváriak polgármesternek. Sőt 2014-ben újrázhatott és most már a második ciklusban vezeti a várost.

Ez a ciklus 2019-ig tart, de tervei szerint jövő ősszel is indul majd a választások során.

Az eddigi nyolc év alatt rengeteg tapasztalatot szerzett az önkormányzati munkában. Közben Pécsett megszerezte a szakjogászi képesítést is.

Nagyon fontos számára a család, feleségével három gyermeket nevelnek.

Szívügye volt mindig a sport. Maga is teniszezik és ott van a Videoton labdarúgó csapatának valamennyi mérkőzésén Felcsúton. És már nagyon várja, hogy elkészüljön az új sóstói stadion, amelyben konferencia terem is lesz. A stadion beruházásával egyidejűleg megoldják a sóstói természetvédelmi terület rehabilitációját és a stadion mellett elkészül a korszerű látogatói központ, így a város polgárai tartalmasan eltölthetik majd szabad idejüket, kirándulhatnak, sétálhatnak a környéken.

Szívesen részt vesz természetesen más sportágak mérkőzésein is. Székesfehérvár egy igazi sportváros, számos első osztályú csapattal rendelkezik (labdarúgás, jégkorong, kosárlabda, kézilabda stb.)

Polgármesterként büszke is a város sporteredményeire.

A Budai út végén megépül majd a multifunkcionális sportcsarnok az elkövetkező időszakban. Erre a városnak már nagyon nagy szüksége van.

Szólt a tervezett iskolai és közművelődési beruházásokról is.

Székesfehérvár ipara dinamikusan fejlődik, sikerült több céget is letelepíteni a megyeszékhelyen.

Így a város iparűzési adóból befolyt pénze is számos saját beruházást lehetővé tesz, amelyek mind jobb komfortérzetet biztosítanak a lakosságnak.

Tovább épül, szépül az egykori koronázóváros, amely hosszú ideig Magyarország fővárosa volt  a történelem  folyamán.

A városért sokat tett a rendszerváltás utáni három polgármester: Balsay István, dr. Nagy István és Warvasovszky Tihamér. Nem véletlen, hogy 2013-ban mindhármuknak díszpolgári címet adományozott a közgyűlés.

A polgármester, a hivatal valamennyi dolgozójával együtt azon munkálkodik, hogy a jövőben is biztosítsák Székesfehérvár működését, fejlődését. Ehhez természetesen szükség van a képviselők, a közgyűlés összehangolt munkájára.

A jó hangulatú, őszinte beszélgetés során kirajzolódott dr. Cser-Palkovics András polgármester portréja, tenni akarása szeretett városa további töretlen fejlődése érdekében.

A rendezvény ismételten bebizonyította, hogy időnként szükség van az ilyen jellegű találkozókra, beszélgetésekre.

Köszönet érte a meghívott vendégnek és természetesen a szervezőknek egyaránt.

Csató József

 

Utóhang:

A beszélgetés vége felé – egy kérdés kapcsán – vita bontakozott ki a menekültkérdésről. Dr. Cser-Palkovics András megígérte, hogy az országgyűlési választás után ismét eljön a Közéleti klubba és ezt a kérdést pro és kontra lehet majd megbeszélni.


Sipos András

2024 Március

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       

Emlékezés Tóth Lászlóra

„Tíz évvel ezelőtt hunyt el Tóth László A Szabadművelődési Ház korábbi igazgatója”. c. részt

„Ebből az alkalomból barátai, ismerősei, tanítványai emlékműsort szerveztek  2023. szeptember 16-n Vörösmarty Színházban.

A programról videó felvétel készült, mely megtekinthető itt, valamint a facebookon Ambrus Tibor, Lánczky László, Róka Gyula fotói itt

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2023. október 10. (kedd) 16:00

Vendégünk:

Hudoba György 

Téma:

48 nap alatt a Föld körül 

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

Partnereink

 

 

   
   

 

Galéria

Fel