Tarsoly Egyesület

április 20. - Dr. Kállai Krisztina

A természeti katasztrófák és az emberkereskedelem


Dr. Kállai Krisztina, Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola- Afrika Kutatóintézet hallgatója volt a Közéleti klub előadója csütörtökön. 

Az egyre intenzívebben megjelenő klímaválság és az árván maradt kiskorúakat érintő emberkereskedelem jelensége között egyértelmű összefüggés tapasztalható. Az emberkereskedők a váratlan természeti katasztrófák által sújtott területeken keletkező hatalmas embertömegben rejlő gazdasági nyereség lehetőségét jelentősen kihasználják. Ennek következtében számos szülői felügyelet nélküli gyermek az emberkereskedők áldozataivá válik. A természeti katasztrófák által sújtott térségekben az életet veszélyeztető helyzetek azonnali elhárítása és az újraépítési szakasz prioritásának következtében, az emberkereskedelem kiskorú áldozatainak védelme és rehabilitációja jelentős hiányosságokat mutat. Ezen hiányosságokat pótolhatná a rugalmas ellenálló képesség gyakorlati alkalmazása, melynek szerves részét képezheti a „coach” szemlélet, ami a kialakult váratlan helyzethez alkalmazkodva, az erősségeket azonosítja és fejleszti, segítve ezzel a meglévő képességek és eszközök legjobb kihasználásának lehetőségét.

Az előadást követően élénk beszélgetés alakult ki a résztvevők részéről. Megállapítást nyert, többek között, hogy nálunk Magyarországon is nagyon oda kell figyelni gyermekeinkre. Ha nem is olyan mértékben, mint Afrikában, de itt is létezik az emberkereskedelem.

2023 Június

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2023. május 23. (kedd) 16:00

Vendégünk:

Herczog Edit

Téma:

Az Európai Unió aktuális kérdései

További információ a klub

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

Partnereink

 

 

   
   

 

Galéria

Fel