Tarsoly Egyesület

Az emlékezet fája - faültetés

Az alábbi cikket a szekesfehervar.hu oldalról másoltuk át.

AZ EMLÉKEZET FÁJA – DÍSZCSERESZNYÉT ÜLTETETT A TARSOLY EGYESÜLET A SALÉTROM UTCÁBAN

Nem először ültettek fát a Németh László Általános Iskola előtti téren. Az első világháború befejezésének századik évfordulóján már ültetett az egyesület néhány méterrel arrébb egy fát, azonban a távhővezeték cseréjekor a fa annyira megsínylette az építkezést, hogy nem hajtott ki többet.

Nem csak az első világháború áldozataira emlékeznek a fával, hanem a Tarsoly Egyesület működésének elmúlt 27 évében elhunytakra is.

Barna Éva és Sipos András köszönetet mondtak a Városgondnokság parkfenntartóinak a szakszerű faültetésért, majd közösen emlékeztek meg a Tarsoly Egyesület elhunytairól és gyertyát gyújtottak az emlékükre.

Molnár Tamás a környék önkormányzati képviselője is részt vett a faültetésen, aki elmondta, hogy sokszor találkozik olyan problémával a városban, hogy egy-egy fa túl közel kerül a közművekhez és annak meghibásodása esetén a javítási munkálatokkor sajnos áldozatul esik. Éppen ezért kell mindig nagyon figyelmesen kiválasztani a helyet oly módon, hogy a közművek és a növényzet ne legyenek útban egymásnak. „Az elmúlt nyarat nézve senkinek nem kell magyarázni, hogy milyen fontos szerepe van a városi fáknak és szerencsére elmondhatjuk, hogy az elmúlt években nagyon sok fát ültetett a város a közterületeken. Egy ilyen közösségi faültetés pedig különösen fontos, hiszen, amikor majd elsétálunk a fa mellett mindannyiunknak eszébe jut az ültetés és azok, akiknek az emlékére ültettük a fát” – hangsúlyozta Molnár Tamás. Minden közösséget arra buzdítok, hogy ha szeretne fát ültetni keressenek bizalommal és a város segíteni fog a fa fajtájának és helyének kiválasztásában is.

Nagy Dóra az I. István diákja Reményik Sándor Glória című versével emlékezett meg az első világégés áldozatairól.

2024 Május

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Emlékezés Tóth Lászlóra

„Tíz évvel ezelőtt hunyt el Tóth László A Szabadművelődési Ház korábbi igazgatója”. c. részt

„Ebből az alkalomból barátai, ismerősei, tanítványai emlékműsort szerveztek  2023. szeptember 16-n Vörösmarty Színházban.

A programról videó felvétel készült, mely megtekinthető itt, valamint a facebookon Ambrus Tibor, Lánczky László, Róka Gyula fotói itt

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2023. október 10. (kedd) 16:00

Vendégünk:

Hudoba György 

Téma:

48 nap alatt a Föld körül 

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

Partnereink

 

 

   
   

 

Galéria

Fel