Tarsoly Egyesület

Emlékezés a Wannsee-i konferenciára - 2024

Emlékezés és emlékeztetés

 

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület, a Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége és a Székesfehérvári Zsidó Hitközség január 21-én a Wannsee-i konferenciára emlékező programot tartott a Székesfehérvári Zsidó Hitközség imatermében.

A konferenciát a náci vezetés 82 éve tartotta meg „a zsidókérdés végső megoldásának” megtervezésére. A nemzetiszocialista tisztségviselők részvételével létrejött találkozót Wannsee-ben, Berlin egyik délnyugati városrészében tartották meg és itt döntötték el az Európai zsidóság fizikai megsemmisítésének módját.

Az imateremben megjelenteket a szervezők nevében Barna Ágnes Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke é Sipos András a Tarsoly Ifjúságért Egyesület elnöke köszöntötte.

Köszöntőt mondott Prof. Dr. Grósz Andor a MAZSIHISZ elnökének tanácsadója Fináli Péter. Ezt követően beszédet mondott Dr. Cser-Palkovics András polgármester, majd Dr. Zima András, egyetemi docens, ORZSE, HDKE igazgatója. Befejezésül pedig Dr. Sebes József Raoul Wallenberg Egyesület elnöke beszélt.

A számos résztvevő a Zsinagóga emlékműnél saját hite szerint kavicsokat, virágot helyezett el, illetve mécsest gyújtott.

Befejezésül az imateremben az emlékezők megnézték Szabó István: Hanussen c. filmjét.

2024 Május

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Emlékezés Tóth Lászlóra

„Tíz évvel ezelőtt hunyt el Tóth László A Szabadművelődési Ház korábbi igazgatója”. c. részt

„Ebből az alkalomból barátai, ismerősei, tanítványai emlékműsort szerveztek  2023. szeptember 16-n Vörösmarty Színházban.

A programról videó felvétel készült, mely megtekinthető itt, valamint a facebookon Ambrus Tibor, Lánczky László, Róka Gyula fotói itt

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2023. október 10. (kedd) 16:00

Vendégünk:

Hudoba György 

Téma:

48 nap alatt a Föld körül 

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

Partnereink

 

 

   
   

 

Galéria

Fel