Tarsoly Egyesület

október 28. - Lehrner Zsolt

A Közéleti Klub legújabb rendezvénye

A vendég Lehrner Zsolt székesfehérvári alpolgármester volt

 

A fehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület Közéleti Klubja legutóbbi rendezvényén a vendég ezúttal Lehrner Zsolt, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere volt.

Az alpolgármesterrel Sipos András politológus, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület elnöke beszélgetett.

Elmondta, hogy a fehérvári Vasvári Pál Gimnáziumba járt, ahol kiváló tanárok, a szó szoros értelmében vett igazi pedagógusok dolgoztak akkoriban, nevelték-oktatták, tanították az ifjúságot. Kiemelte a legendás magyar nyelv és irodalom tanár, Román Károly munkásságát. Nagyapja, dr. Lehrner Lóránt orvos, kiváló túravezető, természetjáró, a Fejér Megyei KÖJÁL igazgatója nagy hatással volt rá. Már gyermekkorában magába szívta a zene, a kultúra és a művészetek szeretetét.

A Bajai Tanítóképző Intézetben szerzett diplomát, közművelődés szervező végzettsége is van. Abban az időben rendszeresen szervezett színházi előadás-látogatásokat Baján és Kecskemétre, Kaposvárra.

2017-ben Székesfehérvár indult az Európa Kulturális Fővárosa címért. Ekkor, mint külső tanácsadót meghívták az evégett összeállított csapatba. Innen datálódik a városvezetés és az ő közös munkája. Igaz, hogy sajnos Székesfehérvár nem került be a végső esélyesek közé, de véleménye szerint egy nagyon erős, ütős kulturális programot rakott össze a csapat.

Lehrner Zsolt elvégezte a Pénzügyi- és Számviteli Főiskolát is és a bankszakmában helyezkedett el. Huszonegy évet töltött el, ebből 19-et a Kereskedelmi és Hitelbanknál, vezető beosztásban.

Ezután jött dr. Cser-Palkovics András polgármester felkérése, hogy vállalja el az alpolgármesteri tisztséget. Ez egy új kihívást jelentett számára, hiszen az önkormányzati szférában még nem munkálkodott. Azonban örömmel elvállalta az új tisztséget. Hangsúlyozta: Székesfehérvár erős gazdasággal rendelkezik, úgy volna ideális, ha gyarapodása a gazdasági teljesítményen kívül folyamatosan szellemi gyarapodással is párosulna. Számára nagyon fontos, hogy mennyire élhető egy város. Új kihívás a XXI. századi technológiák meghonosítása is.

A szakemberben minden bizonnyal összefonódik a humán és a pénzügyi gondolkodásmód! Ha közösen dolgozunk a civil szervezetekkel, a vállaltokkal, és a polgárokkal, akkor minden bizonnyal erősödik a  város gazdasága is. Ebből pedig a kultúra, az oktatás is profitálni tud.

Az utóbbi időben a COVID-19 vírus megjelenése nehezítette a város és a gazdaság életét, de lassan úrrá leszünk a helyzeten és tovább erősödik a megyeszékhely gazdasága.

Lehrner Zsolt ezután válaszolt a hallgatóság gazdasággal és a kultúrával összefüggő kérdéseire.

CSATÓ JÓZSEF

 

                                              

2024 Április

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     

Emlékezés Tóth Lászlóra

„Tíz évvel ezelőtt hunyt el Tóth László A Szabadművelődési Ház korábbi igazgatója”. c. részt

„Ebből az alkalomból barátai, ismerősei, tanítványai emlékműsort szerveztek  2023. szeptember 16-n Vörösmarty Színházban.

A programról videó felvétel készült, mely megtekinthető itt, valamint a facebookon Ambrus Tibor, Lánczky László, Róka Gyula fotói itt

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2023. október 10. (kedd) 16:00

Vendégünk:

Hudoba György 

Téma:

48 nap alatt a Föld körül 

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

Partnereink

 

 

   
   

 

Galéria

Fel