Tarsoly Egyesület

április 5. - Horváth András

Horváth András volt a Közéleti Klub vendége


Csató József írása

A Székesfehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület Közéleti Klubja április 5-én tartotta legutóbbi összejövetelét a Fő utcai Európa Klubban.

A klub vendége ezúttal HORVÁTH ANDRÁS (MSZP) volt.

Az 54 éves politikust SIPOS ANDRÁS, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület elnöke, politológus köszöntötte és vezette a beszélgetést.

Horváth András bevezetőjében elmondta, hogy általános iskolai tanulmányait a Május 1. téri iskolában végezte. Utána a József Attila Gimnázium következett.  Második osztályos korában a középiskola KISZ-titkára lett. Majd jelentkezett katonai főiskolára, de két év után rájött, hogy ez a pálya mégsem való neki. Ezért inkább a dunaújvárosi műszaki főiskolát végezte el, ahol műszaki tanári képesítést kapott. Később a pécsi egyetemen elvégezte a politológia szakot is.

Első munkahelye az Alba Volán Vállalat volt, majd pedig a Fejér Megyei Autóközlekedési Tanintézet következett.

A rendszerváltás után magánvállalkozó lett, jelenleg is családjával egy vállalkozást vezet, autóipari beszállítást végeznek.

Szülei fehérvári közéleti emberek voltak, tőlük tanulta a baloldali politizálást. Évek óta a Magyar Szocialista Párt Fejér megyei elnöki tisztét is betölti, Fejér megyei önkormányzati képviselő, bizottsági elnök,

Két leánya van, Zsófi nemrég végzett a jogi egyetemen, a szegedi önkormányzatnál dolgozik jogászként. Kisebbik leánya pedig az idén végez az egyetemen.

Fejér megyei önkormányzati képviselőként elég nehéz a munkáját végeznie, mivel a baloldal kisebbségben van a közgyűlésben. Ennek ellenére képviselő társaival együtt mindent megtesznek a kistelepülések érdekeiért.

Egy időben a megyék szerepe nagyon ledegradálódott, mivel intézményeiket államosították, hatósági jogköreit elvették.

Az utóbbi időben a pályázati pénzek leosztásával most már a megyei önkormányzat 60-80 milliárd forint odaítéléséről dönt a Fejér megyei települések pályázatai alapján.

Itt persze szintén nem sok beleszólása van a baloldali frakciónak a pénzek szétosztásakor.

Ezen mindenképpen változtatni szükséges, mert csak így tudják a kistelepülések fejlesztési céljait támogatni.

Horváth András a mostani országgyűlési választások során a székesfehérvári 2-es választókerület országgyűlési képviselő jelöltje.

Szólt az április 8-ai választás tétjéről is.

2024 Június

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       

Emlékezés Tóth Lászlóra

„Tíz évvel ezelőtt hunyt el Tóth László A Szabadművelődési Ház korábbi igazgatója”. c. részt

„Ebből az alkalomból barátai, ismerősei, tanítványai emlékműsort szerveztek  2023. szeptember 16-n Vörösmarty Színházban.

A programról videó felvétel készült, mely megtekinthető itt, valamint a facebookon Ambrus Tibor, Lánczky László, Róka Gyula fotói itt

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2023. október 10. (kedd) 16:00

Vendégünk:

Hudoba György 

Téma:

48 nap alatt a Föld körül 

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

Partnereink

 

 

   
   

 

Galéria

Fel