Tarsoly Egyesület

február 9. - Pluhár László

Sorról sorra. Azonosságteremtő társadalmi jelenségek az ezredfordulón.


Pluhár László személyes hangvételű előadást tartott a Közéleti klub legutóbbi összejövetelén. A rendszerváltozás utáni években kialakuló gazdasági és társadalmi változások új megoldandó problémákat eredményeztek a posztszocialista országokban, közöttük természetesen Magyarországon is. Az addig ismeretlen kedvezőtlen jelenségeket és azok másodlagos hatásait folyamatosan próbálták enyhíteni, megszüntetni, több, kevesebb sikerrel. Sok esetben bebizonyosodott, hogy gyors javulásra nem lehet számítani, a negatív változások következményeit csak hosszú idő alatt, hatalmas anyagi és társadalmi befektetésekkel lehet orvosolni.

Az előadás a kétezres évek fordulójára kialakult társadalmi, gazdasági elmozdulások kedvezőtlen hatásait és az azok megszüntetésére tett, oktatáspolitikai, szociálpolitikai válaszokból mutat be néhányat a teljesség igénye nélkül.   

Az összejövetelen jelen levők az előadást követően számos saját tapasztalattal egészítették ki a Pluhár lászló gondolatait.  

2024 Június

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       

Emlékezés Tóth Lászlóra

„Tíz évvel ezelőtt hunyt el Tóth László A Szabadművelődési Ház korábbi igazgatója”. c. részt

„Ebből az alkalomból barátai, ismerősei, tanítványai emlékműsort szerveztek  2023. szeptember 16-n Vörösmarty Színházban.

A programról videó felvétel készült, mely megtekinthető itt, valamint a facebookon Ambrus Tibor, Lánczky László, Róka Gyula fotói itt

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2023. október 10. (kedd) 16:00

Vendégünk:

Hudoba György 

Téma:

48 nap alatt a Föld körül 

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

Partnereink

 

 

   
   

 

Galéria

Fel