Tarsoly Egyesület

február 24. - Horváth Gergely

Az idősek jól-létéről

A Tarsoly Egyesület és a VEAB Politikatudományi Munkabizottsága Közéleti Klubjának 2022. február 24-i vendége Horváth Gergely, szociális munkás, szociálpolitikus, a székesfehérvári Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház vezetője, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány szervezetfejlesztő trénere, a Kodolányi János Egyetem Humánfejlesztési Tanulmányok tanszékének óraadója volt. Izgalmas előadása a Wellosyst Program bemutatásáról és annak az idősek jól-léte megvalósításában játszott szerepéről szól. A programon személyesen és az online térben csatlakozók megismerhették ezen innovatív közösségi és települési jól-léti szolgáltatásfejlesztési programot, mely lehetőséget biztosít minden olyan szereplő összefogására és hálózatosodására, akik szerepet és felelősséget akarnak vállalni a városi reziliencia és az ehhez kapcsolódó közösségi jól-lét kialakításában. A program, melynek keretendszerét az EFQM 2020 minőségbiztosítási rendszer adja a következő alapértékekkel rendelkezik: az együttműködés, a társadalmi szereplők közös cselekvése által kialakuló bizalom, a magas színvonalú értékteremtés és értékbiztosítás és a hatékonyság, vagyis valós, mérhető társadalmi hatás egy átlátható szolgáltatási rendszer kialakításával. A programot először a 2021-2024 időszakra tervezett időspolitikai fejlesztés során próbálják ki. Ennek kapcsán Horváth Gergely előadásának második része az időskori problémákkal és nehézségekkel foglalkozott, melynek során élénk és gondolatébresztő beszélgetés alakult ki az előadó és a résztvevők között.

 

Lőrinczné Dr. habil. Bencze Edit

VEAB Politikatudományi Munkabizottság elnöke

 

 

 

 

2024 Május

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Emlékezés Tóth Lászlóra

„Tíz évvel ezelőtt hunyt el Tóth László A Szabadművelődési Ház korábbi igazgatója”. c. részt

„Ebből az alkalomból barátai, ismerősei, tanítványai emlékműsort szerveztek  2023. szeptember 16-n Vörösmarty Színházban.

A programról videó felvétel készült, mely megtekinthető itt, valamint a facebookon Ambrus Tibor, Lánczky László, Róka Gyula fotói itt

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2023. október 10. (kedd) 16:00

Vendégünk:

Hudoba György 

Téma:

48 nap alatt a Föld körül 

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

Partnereink

 

 

   
   

 

Galéria

Fel