Tarsoly Egyesület

december 7. - Forgács Imre

Forgács Imre az ELTE docense, korábbi igazságügyi és rendészeti miniszer előadása


Fejbe kólintó beszélgetés a Közéleti klubban

Közhely, hogy minden ember érdekes. Bizonyára azért is, mert nem vagyunk egyformák, sok tekintetben érdeklődést keltve másmilyenek vagyunk.

A Tarsoly Egyesület vendégei többnyire olyan személyek, arról nevezetesek, hogy felhívják a figyelmet olyan történésekre, amelyeket saját érdekünkben meg kell értenünk. Amelyiknek látnunk kell a hátterét, értenünk kell lehetséges következményeit.

December 7-én este az egyesület vendége Forgács Imre volt, jogász, kutató, hivatalvezető,aki jelentős baloldali személyek mellett viselt fontos rangokat. Bajnai Gordon kormányában igazságügyi és rendészeti miniszter volt.

Sok mindennek volt személyes résztvevője, kritikus szemmel látó tanúja, jelenségek értelmezője, aki sok mindent tapasztalt. Sok mindent látott belülről.

Ezeket a tapasztalatait fejtette ki csütörtök este. Személyiségéből fakadóan szenvedélyesen, a hallgatóságot lenyűgözve.

Beszélt titkos okokról és elhallgatott veszélyekről.

Például arról, hogy milyen magán- és csoportérdekek húzódnak meg nagy világi események mögött, mekkora és milyen veszélyek fenyegetnek.  

Például abból kifolyólag, ami napjaink egyik látszólag súlytalan eseménye, hogy Izrael  Tel Avívből Jeruzsálembe költözteti a kormányt. Benne jelentős politikusok meggondolatlan szerepéről.

Felvilágosító kritikával beszélt az előadó az ugyanígy baljós Brexitről, az alig érthető pénzügyi manőverekről, a helyi vagy csak országosnak látszó politikák mögött meghúzódó veszélyekről. A valóságról.

A mindennapjainkról is. Például arról, hogy különböző megnyilvánulásainkat figyelve (pl. Facebookon), hogyan szereznek tudomást igényeinkről, amelyeket aztán ki is elégítenek. Nagy hasznuk származik ebből.

Ritka  érdekes, olykor fejbe kólintó, szenvedélyes előadás hallgatói voltunk. Minden mondatából Radnóti figyelmeztetése volt kihallható:

„Ember, vigyázz, figyeld meg jól világod…és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte. hogy más legyen.”

 

Lőrinczy Attila    

2024 Március

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       

Emlékezés Tóth Lászlóra

„Tíz évvel ezelőtt hunyt el Tóth László A Szabadművelődési Ház korábbi igazgatója”. c. részt

„Ebből az alkalomból barátai, ismerősei, tanítványai emlékműsort szerveztek  2023. szeptember 16-n Vörösmarty Színházban.

A programról videó felvétel készült, mely megtekinthető itt, valamint a facebookon Ambrus Tibor, Lánczky László, Róka Gyula fotói itt

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2023. október 10. (kedd) 16:00

Vendégünk:

Hudoba György 

Téma:

48 nap alatt a Föld körül 

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

Partnereink

 

 

   
   

 

Galéria

Fel