Tarsoly Egyesület

Kézműves tábor 2019

Szakmai beszámoló

Kézműves tábor (2019. július 22-26.)

 

A Kézműves tábor a Tarsoly Ifjúságért Egyesület, Farkasné Barabás Kinga és jómagam, Patonai Fábián Renáta együttműködésével zajlott. A tábort már a 2018-2019-es tanév végén meghirdettem a diákoknak, akik a számukra kijelölt 15 férőhelyet hamar megtöltötték.

A tábor céljának azt tűztem ki, hogy a gyerekekkel olyan kézműves technikákat ismertessek meg, mely számukra ismeretlen, fejleszti a kézügyességüket, illetve növeli kitartásukat, akaratukat, türelmüket. Egymás segítésével kialakítja az empátiát, elfogadást a gyerekekben.

A táborban minden nap egy rövid ismertetőt hallgattak meg a gyerekek az adott technikával kapcsolatba. A balesetvédelemről is szó esett az olyan kézműves napokon, melynél sérülésveszély állt fenn. A gyermekek az öt nap alatt készítettek papírból ajtódíszt, illetve papírra varrást, azaz fonalgrafikát, kendőt festettek, gyapjúból labdát és játékkígyót készítettek. Elsajátítottak különböző fonásfajtákat és a hét zárásaként egy játék polipot is haza vihettek, melyet az előző napok egy-egy tanult mozzanatával segítségével készítettek.

A napi szintű kemény és kitartó munka után a Nagymama konyhájában kaptak bőséges és változatos ebédet, majd egy kis szabad játékkal zártuk a délutánokat, illetve ellátogattunk a Hetedhét Játékgyűjtemény kiállításra is.

A szülőkkel napi szinten tartottuk egy internetes csoportban a kapcsolatot, így tudtuk az esetleges későket, s tájékoztatást kaptak a gyerekek napi tevékenységéről fényképek formájában.

Úgy érzem, tartalmas hetet zártunk és sok tapasztalattal, élménnyel folytatták a gyerekek a nyári szünetet.

Patonai Fábian Renáta

táborvezető

 

2023 Június

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2023. május 23. (kedd) 16:00

Vendégünk:

Herczog Edit

Téma:

Az Európai Unió aktuális kérdései

További információ a klub

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

Partnereink

 

 

   
   

 

Galéria

Fel