Tarsoly Egyesület

Katonaportrék - kiállítás megnyitó

A Katonaportrék című fotókiállítás megnyitása

2019. december 19., csütörtök, 16 órai kezdettel a Városi Levéltárban tartották meg, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület és a Tarsoly Ifjúságért Egyesület közös programját, a Katonaportrék című kiállítás megnyitó rendezvényét.

A műsor során Székesfehérvári Honvéd Nyugállományúak Klubja Nőszirom vegyes kórusa adott elő négy dalt.

Sipos András, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület elnöke, bevezetőjében elmondta, hogy a tisztelet és elismerés katonáink iránt gondolat vezérelte a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Szervezetét és a Tarsoly Ifjúságért Egyesületet, amikor - a két szervezet közösen - elindította a Katonaportrék programot. „Székesfehérvár katonaváros nagyon hosszú idő óta, mint azt a jelenlevők jól tudják. A városnak, nekünk és persze egész Magyarországnak mindig is nagyon fontosak voltak katonáink. Megbecsülés vette Őket körül a háborúkban és békében is.” Majd név szerint köszöntötték a kiállításon szereplő katonákat.

 

Amigó György alezredes

Berdó Gábor Károly százados

Domoszlai Géza alezredes

Gazsó Imre ezredes

Horváth Sándorné zászlós

Horváth Sándor alezredes

Kálmán Ferenc dandártábornok

Kertész Zoltán ezredes

Lévai Miklós alezredes

Mohacsek Károly őrnagy

Mordényi Endre rehabilitált százados

Podráczky Bertalan törzszászlós

Prém József törzszászlós

Salgó Béláné zászlós

Salgó Béla alezredes

Smohay Ferenc magyar királyi zászlós

Stégner Lajos alhadnagy

Szalai Gábor őrnagy

Vadon Gábor ezredes

Vass Éva törzszászlós

 

A fotókat Dániel Mária Magdolna fotográfus, az interjúkat pedig Csató József és Silye Sándor újságírók készítették.

Sipos András még bevezetőül a következőket mondta: „Nekünk szervezőknek, a képeket és az interjúkat készítőknek nagyon nagy élményt jelentett találkozni a nyugállományú katonákkal. Különösen érdekes volt két olyan katonával megismerkedni, akik részt vettek a II. világháború harcaiban, Smohay Ferenccel és Mordényi Endrével.

Mordényi Endre, Bandi bácsi, aki sokat segített abban, hogy ez a program megvalósuljon, nem olyan régen elhunyt.” A jelenevők egy perces néma felállással emlékeztek meg Mordényi Endréről.

Székesfehérvár Város Polgármestere nevében Horváth Miklós Csaba, önkormányzati képviselő mondott beszédet, majd nyitotta meg a kiállítást. Őt követően a Magyar Honvédség Parancsnoksága képviseletében megjelenő Farkas Gyula ezredes, a Személyzeti Csoportfőnökség Személyügyi Főnöke köszöntötte a katonákat.

Lévai Miklós nyugállományú alezredes, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület elnöke a kiállítás megvalósulásának történetét mondta el, majd Dániel Mária Magdolna, a képek alkotója, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület tagja, beszélt az általa készített képekről.

A katonaportrék című kiállítás 2020. január 3 és 19. között a Tarsoly Ifjúságért Egyesület Közösségi Terében, az Európa klubban, a Fő utca 3. sz. alatt látható, naponta 14 és 17 óra között.

 

2023 Október

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Emlékezés Tóth Lászlóra

„Tíz évvel ezelőtt hunyt el Tóth László A Szabadművelődési Ház korábbi igazgatója”. c. részt

„Ebből az alkalomból barátai, ismerősei, tanítványai emlékműsort szerveztek  2023. szeptember 16-n Vörösmarty Színházban.

A programról videó felvétel készült, mely megtekinthető itt, valamint a facebookon Ambrus Tibor, Lánczky László, Róka Gyula fotói itt

Európa Klub Székesfehérvár

Az Európa Klub következő időpontja:

2023. október 3. (kedd) 16:00

Vendégünk:

Dr. Vári Kovács József 

Téma:

Nagyvárad & Partium

Facebook oldalán.

Támogatóink

A honlap működését

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

támogatja.

Partnereink

 

 

   
   

 

Galéria

Fel